Farsang Balatonfőkajáron – 2024

Az elmúlt évhez hasonlóan az idei farsangi délutánt is nagyon várták a gyerekek. Napokkal, néhány jelmez esetében hetekkel korábban elkezdték tervezgetni, hogy ki minek öltözik be, milyen műsort ad elő.

Idén is 4 tagú zsűri értékelte a jelmezeket, produkciókat: Méry Rita, Pappné Ádám Terézia, Németh Noémi és Tolner Tibor. Köszönjük, hogy elvállalták a feladatot!

A zsűri

A jelmezek bemutatásakor készült fényképeket az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni.

Fotók

Amíg a zsűri értékelte a jelmezeket, és eldöntötte a helyezések sorsát, addig a gyerekek Németh Csaba jóvoltából bulizhattak. Kezdetben csak az alsósok és a tanítónénik táncoltak, majd a felsősök is bekapcsolódtak, és nagyon jó hangulatban telt el az idő.

Idén is 3 kategóriában hirdették ki az első 3 helyezettet, de az eredményhirdetéskor elhangzott, hogy nagyon nehéz feladatuk volt, mert sok nívós jelmezzel készültek a tanulók és szüleik.

A „Bájos” kategória első három helyezettje:

I. Páva: Csomós Borka
II. Szarvas: Korai Erzsébet
III. Medúza: Altai Lilla Hajnalka

Bájos kategória

Az „Ötletes” kategória díjazottjai:

I. Toi-toi: Jónás Ádám
II. Szőlő: Szentes Szófia
III. Körhinta: Sipos Natasa és Pattogatott kukorica: Csima Bence holtversenyben

Ötletes kategória

A „Csoport” kategória első három helyezettje:

I. Bódi Guszti és családja: Kajdi Nóra, Roboz Mira, Czinkán Kata, Zelei Gréta
II. Élmunkások: Keresztes Franciska, Huszár Patrícia
III. Évszakok: Király Gyöngyi, Fehér Szonja, Vikor Boglárka, Pencsikoff Luca, Dankó Fruzsina

Csoport kategória

Végezetül, a kiemelkedő produkciót díjazva, egy Extra kategóriagyőztest is hirdettek, a 8.b osztály produkcióját, akik még a közönséget is megtáncoltatták.

A hagyományoknak megfelelően idén is lehetett szavazni a bálkirálynő és a bálkirály címre, melyet a 8.b osztály két tanulója Majorosi Dorina és Rajnai András kapott.

Bálkirálynő és bálkirály

A közös táncuk videója:

A nap zárásaként a tombola sorsolása következett. Idén is nagyon sok felajánlás érkezett, így sokáig lehetett izgulni, hogy ki nyeri meg a fődíjat, egy kerékpárt.

Tombola  bicikli

A sikeres lebonyolításhoz nagyon sok segítséget kaptunk, melyet köszönünk a szülői munkaközösség tagjainak, a Diákönkormányzat tagjainak, a támogató szülőknek, és mindenkinek, aki valamilyen formában (ajándéktárgy a tombolához, üdítő és sütemény a büfébe, szervezői munka) hozzájárult, hogy a gyerekek önfeledten tudjanak szórakozni és jól érezzék magukat.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.