Bemutatkozás

Üdvözöljük az Aranyalma Református Általános Iskola, Óvoda és Mini Bölcsőde oldalán!

 

Az Aranyalma Református Általános Iskola, Óvoda és Mini Bölcsőde a Veszprémi Egyházmegye első református általános iskolája. 2005 szeptemberétől a helyi református gyülekezet kezdeményezésér keresztyén nevelés és oktatás folyik intézményünkben. 2008-ban újabb telephelyen, Balatonfőkajáron is megnyitotta kapuit iskolánk.

Iskolánk nyolc évfolyamos református általános iskola, amely ökumenikusan nyitott a más felekezetűek (történelmi egyházak hívei) felé. Balatonfőkajári intézményegységünkben részben integráltan enyhén értelmi fogyatékos tanulókkal is foglalkozunk.

Az iskola megtartó, erős gyökérzete távoli időkbe nyúlik vissza, és dicséri azon nevelők évtizedes munkáját, akik jó alapokat raktak ahhoz, hogy mi erre bátran építkezhetünk tovább. Építkezhetünk úgy, hogy tudjuk, pedagógiai munkánk legfontosabb területe a nevelés. Magas színvonalon oktatni, biztos tudást adni csak jó hangulatú, pozitív, elfogadó légkörben lehet. Tudjuk, hogy az átlagon felüli figyelem, a nem csak tantárgyi jellegű, személyes kommunikáció pozitív irányba mozdítja el a tanár-diák kapcsolatot, és elfogadó, szerető légkört teremt. Eredményességünk záloga a tisztelet, a szeretet a gyermek iránt, és valódi partnerkapcsolat a szülőkkel.

Iskolánk nem attól keresztyén, hogy hittanórák vannak, hogy nap mint nap olvassuk a Bibliát, hanem attól, hogy a Biblia tanítása szerint szervezzük mindennapjainkat.

„Mit használ, ha valaki állítja, van hite, de ebből fakadó tettei nincsenek?”

Máhrné Imrei Mária
          Igazgató

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.