Zarándoklat beszámoló

megvalosult_magyarorszag_korm_tamogatasaval_2021.jpg

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Kétnapos zarándokutat szerveztünk 2021. augusztus 23-24-én a Csajági Református Általános Iskola nevelőinek az alábbi programmal: 

1. nap Indulás Csajágról – Szerencsi vár megtekintése – Boldogkői vár megtekintése – Látogatás Vizsolyban, a Bibliamúzeumban – Vizsolyban interaktív látogatás a Mézmúzeumban – A nap zárásaképpen vacsora és a szállás elfoglalása Telkibányán, az Ezüstfenyő Hotelben. 

2. nap Reggeli a Hotelben – Füzéri vár megtekintése – ebéd Telkibányán – Gönci Bibliamúzeum meglátogatása – hazatérés Csajágra. A pályázatból az útiköltséget kívánjuk elszámolni. A pályázati programot a múzeumok nyitva tartási ideje és a szálláslehetőség helyszínének változása miatt módosítottuk, de a legtöbb programelemet sikeresen megvalósítottuk. A kiránduláson a nevelőtestület 27 tagja vett részt, az országnak arra a vidékére látogathattunk el, amely a dunántúliak számára kevésbé ismert volt. 

Célunk a nevelőtestület közösségének erősítése, lelki töltekezés, ismeretek szerzése, történelmi emlékhelyek meglátogatása volt. A vidám hangulatú kiránduláson az iskola dolgozói jobban megismerték egymást, szorosabb kötelékek alakultak ki a kollégák között a kötetlen beszélgetéseknek köszönhetően. Emellett a meglátogatott emlékhelyeken gazdag látnivalóval ismerkedtünk meg: boldogkői és füzéri vár története,a biblianyomtatás kezdetei. A vizsolyi Mézmúzeumban előadást hallgattunk meg a méz jótékony hatásairól és felhasználásának lehetőségeiről. A vizsolyi és a gönci bibliamúzeumok megtekintésével hitbéli elköteleződésünk nőtt. A tanév nehézségei mellett ezzel a kirándulással köszöntük meg pedagógusaink áldozatos munkáját, akik újult erővel (testileg, lelkileg feltöltődve) kezdhették meg az új tanévet. Távolabbi célunk, hogy tanulóinkkal is megismertessük a történelmi és egyháztörténeti, földrajzi nevezetességeket. Felsős tanulóinkkal a későbbiekben kirándulásokat,táborokat szeretnénk szervezni ezekre a helyszínekre.

ME_BGA.png

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.